Tuesday, July 28, 2009

Jawi

Arini ada test jawi.
So, aku mengajaq ENglish kelas 4S ni.
Ada arahan dia yang budak aku takleh baca.
So, diorang tanya aku. Aku bacakan untuk diorang...

Tiba2 terdengar suara ni..
Teacher terer BI, tak sangka teacher terer agama..
Dalam ati aku..Macam la aku ni tak ada agama..Aku pon belajar jawi gak dulu..

setahun yang lepas..
Aku buat part time mengajar budak tadika.
So, mak aku fetch aku balik..
esok makhluk kerdil ni datang cakap kat aku..
teacher..teacher ada mama eh??
memang semua teacher ada mama eh??
Dalam ati aku ..cekgu2 ni lahir terus jadik cikgu agaknya.

kanak-kanak..tak boleh predict apa dalam mind diorang.

Monday, July 27, 2009

MISTIK

Teacher..Akid gigit tangan dayat!!
budak kelas aku panic..
aku ingat pe hal la plak..dok ready nak lempang ja..kuikuikui..
sampai ja kelas..budak2 dok pegang Akid.kena rasuk la pulakk..
Dia melawan. Aku masuk ja..aku berdiri belakang dia and bawak dia pergi cari ustazah..tak melawan pulak!!(Acid jahat..dia cakap budak 2 tak lawan pasai aku geng syaitan)
BAwak jumpa UStazah Hafizah. Seyes..1st time aku tengok manusia berdialog ngan jin.
Habis berubat..budak 2 pengsan..
aku macam tk percaya tengok live..

Tuesday, July 21, 2009

Hiking Mount Kinabalu


Team Bukit bendera..ready..nanti aku n acid sampai sabah bulan 3 kita naik mount Kinabalu..huhu.

Dr Nurah


Dr Nurah ni kawan sekolah aku..sama chomel kan kami??

KISSM

NAk je letak gambo apa yang ada gi..

Sunday, July 19, 2009

zaman dulu kala..time muda berhingus..

BIG
ON THE way to Bukit BENdera.Hiking tau!
Lepak rumah PUan Aida
Makan time!Sushi King bila half price.
Malam TNB kat PAdang UUM.
Jamuan HAri Raya di I4P
Ni trip pergi Terengganu..
cam besa..Movie Time!
DInner UUM.Cik Yat berkimono. Cari ENcik JEpun saya!
Jamuan Hari Raya
Time KISSM
Bersiar2 di Terengganu kut..banyak tempat berjalan..tak ingat..i kan suka ukur jalan.
Kat GElanggara
Lepak pas bakar ayam..
TEYL night

i like!

My Hero Marvin
SMURFSSSSS

Saturday, July 18, 2009

Tudung..



Tudung ni membuatkan muka aku berisi...sukaaaaa....alhamdulillah..
p/s: mesti ang rindu tudung bunga aku kan???hahaha

Wednesday, July 15, 2009

Kenapa malas?

PEnyakit liat nak wat lesson plan..
tak leh ka kalo kementerian provide ja..
heheh...

Sunday, July 12, 2009

Sukan Sekolah

hAri ini HAri Sukan Sekolah.
Tugas aku ialah mengcunkan budak bawak sepanduk..
So, hasilnya..hahaha..

Mentor and mentee

Yang belakang tu Luqman.Asal ja aku cakap aku tak datang sekolah. Dia mesti cakap. Teacher kawen ke..?sebok plak..huhu..
Aku pon involve bahagian persembahan..Sementara nak tunggu budak perform aku pergi gerai. Ada laksa kedah. Sedap..cam kat kedah dowh..then, rojak,,layan toi..teringin aku tengok budak makan stick nugget..aku pon beli..Gerai Kelab Guru aku jual Bandung Soda a.k.a Soda Gembira,,
Tapi part yang aku cam nak kena heart attack..Acara pegawai..4x50m..aiyaksss...aku makan dengan gumbira tadik..Gulp..cemana nak lari..tawakal ja..Alhamdulillah selesai gak acara tu. Aku tak memalukan diri sendiri..hehe..

Friday, July 10, 2009

8 JulAi

Ari aku interview ialah 8 Julai 2009.
Aku masuk maktab 8 Julai 2002.
What a coincident!

Wednesday, July 8, 2009

Interview

NEgara apa yang ada modal insan tanpa menggunakan modal sumber bahan asli untuk membangunkan negara?

Asia
1.__________________

Asia tenggara
1.__________________

BEnua Eropah
1.__________________

Anda yakin anda orang Malaysia??
PAtriotik?

Bila MAlaysia ditubuhkan??(hh/bb/tttt)

Selamat menjawab!!

Monday, July 6, 2009

Zila n Dilla



Recently, aku banyak habiskan masa ngan pompuan dua orang ni..alasan diorang..nak kidnap aku sebelom jadik bini orang..macam la pas kawen aku takleh kuaq dah..LAki aku tak kurung la..ACID kan sporting..heheh..PJJ..so tak kesah sangat..Perkahwinan JArak Jauh. Aku kagum dengan colleague aku dah 5 tahun berulang dari MUar ke Subang tiap2 minggu.Dia KPLI tapi kontrak ngan sekolah aku sampai 6 tahun. Aku kagum dengan ketabahan dia. Berjauhan dengan suami dan anak. Dia tak pernah moody kalu penat skali pon..Happy Go lucky cam aku..huhu..So, i know..matter PJJ ni dah macam trend husband and wife zaman sekarang. Semoga Tuhan berikan aku kekuatan supaya aku dapat memikul tanggungjawab sebagai bini yang baik di masa akan datang..Berkatilah setiap rezeki dan permudahkan segala tugas dan dugaan yang DIA berikan..Amin..

FAteh!Anak muridku!

Chomey la benda ni..aku tatau apa masalah aku..tapi suka..Budak kelas 2 Indah bagi..Tiap-tiap ari ada yang dia bagi..aritu gula-gula hantu sampai RM2 aku kira..Risau plak..kang bapak budak serang cakap aku pow anak dia..heheh..

A&W

ME and buddies..geram kat bear tu..rasa cam nak peluk ja..Zila dah lentok da..Terasa cam zaman kanak-kanak pulak. Excited tengok bear 2..ada budak 3 thn nangeh..tergejut tengok MR A&W!!agak2 yang pakai costume ni hensem ka ala2 muka pecah rumah..huhu..Whatever pon,,He's cute!MMuah!!

Saturday, July 4, 2009

MALAM TNB

video

Heran..

pompuan seksi dan gediks
vs
pompuan baik tapi otai




Mana pilihan lelaki sebagai calon isteri??

Thursday, July 2, 2009

SUKANTARA

Kadang-kadang rasa kesian dengan budak skolah zaman sekarang..Kalu segi sukan tak sehebat dulu. Sekarang ni budak lagi suka main playstation dari main lompat tinggi. LAgi suka tebalkan mata baca buku skor periksa berpuluh-puluh A. Tapi semua sayang, tak cukup seimbang. Aku rasa batch zaman dulu-dulu lagi mantap. Time sukantara memang bagi point je kat rumah sukan. Ni nak lompat bagi lepas galah pon nak kena ajar. Simpati diorang tak ada semangat kesukanan. Ada sukantara 2 3 hari ni. Aku teringat balik zaman sekolah-sekolah dulu. Thanks to teachers SMK Sultanah Asma yang train aku bab sukan sebab aku rasa aku serba boleh walaupun bagi satu point jer untuk setiap acara hari sukan. I miss my school ah..especially my glorious moment in my life.

Wednesday, July 1, 2009

Bumblebee

NAPA kamu chomel sangat!!!
Nak CAMaRO..uuuuu..nak wat mas kawen la..huhu..
botak kpala acid..muahaha