Thursday, November 12, 2009

GERAM

tengah sakit ati..muka ku asyik berjerawat!GATAI!

Saturday, October 17, 2009

Matno!


I StiLL have IT!

TQ! so sweet of u!

posa 6

Saya dengan ini amat bersyukur kerana bukan menyambut HAri Deepavali tetapi selesai menunaikan PUAsa enam yang banyak menimbulkan godaan. Alhamdulillah. Harap2 tahun depan Allah panjangkan umur saya supaya saya mempunyai keazaman untuk menunaikan sunat ini. DOakan saya ya pembaca blog sekalian.

Kepada yang menyambut Deepavali.ANtar maruku sket!

trip tu CAmeron

minggu lepas aku gi Cameron. NAk riak sket..aku blanja 40 hengget ja..syok wo..tp trip yang aku p ni tak mampu menandingi trip ke cameron bersama ngan :

family

KAlu family, zaman dulu2 waktu takdak gaji.tunjuk ja amik..siap leh wat bisnes jual bunga ngan Along, MIza ngan Pipah.BAnyak woo keuntungan DUlu aku sangat suka bunga...ros sahaja. . Sayang mak pak aku..bertuah jadik anak ayah Pin ngan KAk Yah. Aku rasa bulan bila ntah aku p ngan parents aku. MAk aku teringin nak p. Aku drive p sana. Yer la dulu kecik2 mak pak bawak kita. Skang payback time! Aku sanggup beli map semata2 nak cari ais kerim goreng terbaik dr ladang. pening makpak aku tolong aku cari mana tempat aiskrim goreng. CActus VAlley ya!KAlu mau makan strawberry fresh dan menyeronokkan, pergi Raju's Strawberry. STrawberry cicah ngan gula icing or whipping cream!nyum2..

Ngan yang tersayang dan rakan2 sporting.

Pas turun camping dr Gunung Sweetenhem. AKu, Acid, Nisa' ngan GAban terus gerak ke Brinchang. Dengan HAversack penuh keta,peak season,. sunggoh menyeronokkan.thrill. PEtang tu mandi2 semayang, p makan kat Tomyam Seafood. Esoknya kami berjalan2 dengan gumbira. Yang penting makan aiskerim goreng. PAkai borong pokok, tangkap gambar makan tomato,..beli orkid kat bakal mak mentua.Pandai gak aku bodek..huhu.seronok toi pasai semua tak banyak songeh n jenis follow the flow.Ni la aku rasa saat aku rasa aku gembira dengan zaman remaja. Remaja eh?tak sedar diri.TIme seksa tu time balik.Barang penuh sangat. BErbakti btol KAM52 tu kat aku.

Nanti aku updatekan Honeymoon aku akan datang ya..nak tau gak apa perbezaan experience..huhu

Tuesday, October 13, 2009

found my teacher!

What's your reaction when your previous english teacher is teaching together with you..?
Got one in my school. She taught me ENglish when i was in Year 6. she's one of the reasons why i scored A and able to become an ENglish teacher too. I think she might proud of me!

The funny part is..

I still call her teacher whereas the others have to call her DAtin..huhu

Thursday, September 3, 2009

Tuesday, September 1, 2009

Sunday, August 30, 2009

Saturday, August 29, 2009

Thursday, August 27, 2009

My dream

Aku teringin sangat nak jadik Food Critics.
Sebab aku suka makanan yang sedap2..!

Korean vs Japanese

recently, aku jadik bengong sket. Dok layan crita Korea. Thanx to Dr Lee who gave me the DVD tajuk The CLassic. Unik crita Korea. Agaknya aku ni suka sangat crita yang romantik ni. Crita the Classic ni pelik. paling penting hero dia hensem..wakakaka..walaupun mata sedikit kecik. So, pastu aku meneliti setiap design cerita Korea yang tengok. Kalu anda suka cerita Jepun tak pon Korea tetapi sayangkan duit nak beli boleh la surf www.mysoju.com Most of the stories slalunya
1- Cinta tiga segi
2- Pujaan ati mati sebab cancer.
3-Arranged marriage
4-Ego tak mau ngaku suka sama suka
5-pelakon ni wat perangai chomel2-slalunya pompuan
Baju dia pelik2 gak. tapi aku suka ja..
Aku prefer tengok movie daripada melangut drama dia. Stress!panjang dowh!So aku ngelat tengok siri 1-4 pastu lompat gi episod last. Tapi yang paling penting, tatau la kalu aku emo ke apa, crita diorang mesti wat aku nangis. Sensitip la plak...kuikuikui..Kalu crita Hanakimi yang jepun syok mata tengok toi, cuci mata tengok ciptaan Tuhan..Gatai la Cekyat!Slamat menonton!

Hanakimi
100 days with Mr Arrogant
Full House
Goong S
The classic

Wednesday, August 26, 2009

adek gaban


budak ni sengal cam gaban!

Tuesday, August 25, 2009

Blank

HIDUP takkan sentiasa indah.
Ada pasang surut.
Bila kecelakaan muncul
maka apa yang datang dari hati.
Allah sayang diriku.
Berkata mudah menelannya susah
tetapi apabila kebahagiaan muncul
sentiasalah bersyukur.
Masa menentukan segala-galanya.


Bila maut datang memanggil tidaklah adanya petanda.
Dengan baki masa yang ada,
hargailah setiap insan di muka bumi ini
kerana esok mungkin tiada lagi.
JAngan di bawah rasanya sayu
apabila mengenangkan kita tidak cukup baik.
dan itu bukan masa yang terbaik.
indahnya rasa apabila menyentuh hati
insan di sekeliling dengan kebaikan.
insyaAllah, tidak perlu hadiah ataupun pujian
tapi cukup istimewa dengan Al-Fatihah apabila kita tiada.
Sesungguhnya itu abadi.

update

Thanx Puan Aida ingat gak kat aku ngan acid. huhu..Ingat zaman study syok toi kalu Puan Aida mai penang. Ada geng nak berjalan. Time tu Acid kerja ngan Watchzone so aku pandai2 bawak diri. Yang paling aku sayang Puan Aida, umpama Malaikat rezeki, cam tau2 ja time tu aku kering poket dia and family datang belanja. SO, its our time to pay u back yer. Jasamu dikenang. Berkenaan ngan preparation nak kawen. So far ok kut. Cekyat suka toi wat kerja last minute ni..n luckily partner cekyat pon mmg sama naik..dia lagi lambat dari aku..huhu..ada persamaan jugak rupa2nya. Tetapi yang tak sama tuh banyak. Kalu tak sabo boleh kalah perang iraq dan palestin.Skarang ni taktau napa, liat no aku nak update blog.Aku rajin memblog bila ada gambar kot. Therefore, apa yang penting KERJASAMA.

Sunday, August 9, 2009

Memenuhi hasrat yang tersimpan..




DI Genting Highland bersama Acid & Jehan!
They are still the same..
GAmbo FIza kena tunggu camera man FIza kasik gambo.
We miss Dzull..our team jalan-jalan cari pasal..
Next Destination : Sabah
March 2010

Tuesday, July 28, 2009

Jawi

Arini ada test jawi.
So, aku mengajaq ENglish kelas 4S ni.
Ada arahan dia yang budak aku takleh baca.
So, diorang tanya aku. Aku bacakan untuk diorang...

Tiba2 terdengar suara ni..
Teacher terer BI, tak sangka teacher terer agama..
Dalam ati aku..Macam la aku ni tak ada agama..Aku pon belajar jawi gak dulu..

setahun yang lepas..
Aku buat part time mengajar budak tadika.
So, mak aku fetch aku balik..
esok makhluk kerdil ni datang cakap kat aku..
teacher..teacher ada mama eh??
memang semua teacher ada mama eh??
Dalam ati aku ..cekgu2 ni lahir terus jadik cikgu agaknya.

kanak-kanak..tak boleh predict apa dalam mind diorang.

Monday, July 27, 2009

MISTIK

Teacher..Akid gigit tangan dayat!!
budak kelas aku panic..
aku ingat pe hal la plak..dok ready nak lempang ja..kuikuikui..
sampai ja kelas..budak2 dok pegang Akid.kena rasuk la pulakk..
Dia melawan. Aku masuk ja..aku berdiri belakang dia and bawak dia pergi cari ustazah..tak melawan pulak!!(Acid jahat..dia cakap budak 2 tak lawan pasai aku geng syaitan)
BAwak jumpa UStazah Hafizah. Seyes..1st time aku tengok manusia berdialog ngan jin.
Habis berubat..budak 2 pengsan..
aku macam tk percaya tengok live..

Tuesday, July 21, 2009

Hiking Mount Kinabalu


Team Bukit bendera..ready..nanti aku n acid sampai sabah bulan 3 kita naik mount Kinabalu..huhu.

Dr Nurah


Dr Nurah ni kawan sekolah aku..sama chomel kan kami??

KISSM

NAk je letak gambo apa yang ada gi..

Sunday, July 19, 2009

zaman dulu kala..time muda berhingus..

BIG
ON THE way to Bukit BENdera.Hiking tau!
Lepak rumah PUan Aida
Makan time!Sushi King bila half price.
Malam TNB kat PAdang UUM.
Jamuan HAri Raya di I4P
Ni trip pergi Terengganu..
cam besa..Movie Time!
DInner UUM.Cik Yat berkimono. Cari ENcik JEpun saya!
Jamuan Hari Raya
Time KISSM
Bersiar2 di Terengganu kut..banyak tempat berjalan..tak ingat..i kan suka ukur jalan.
Kat GElanggara
Lepak pas bakar ayam..
TEYL night

i like!

My Hero Marvin
SMURFSSSSS

Saturday, July 18, 2009

Tudung..



Tudung ni membuatkan muka aku berisi...sukaaaaa....alhamdulillah..
p/s: mesti ang rindu tudung bunga aku kan???hahaha

Wednesday, July 15, 2009

Kenapa malas?

PEnyakit liat nak wat lesson plan..
tak leh ka kalo kementerian provide ja..
heheh...

Sunday, July 12, 2009

Sukan Sekolah

hAri ini HAri Sukan Sekolah.
Tugas aku ialah mengcunkan budak bawak sepanduk..
So, hasilnya..hahaha..

Mentor and mentee

Yang belakang tu Luqman.Asal ja aku cakap aku tak datang sekolah. Dia mesti cakap. Teacher kawen ke..?sebok plak..huhu..
Aku pon involve bahagian persembahan..Sementara nak tunggu budak perform aku pergi gerai. Ada laksa kedah. Sedap..cam kat kedah dowh..then, rojak,,layan toi..teringin aku tengok budak makan stick nugget..aku pon beli..Gerai Kelab Guru aku jual Bandung Soda a.k.a Soda Gembira,,
Tapi part yang aku cam nak kena heart attack..Acara pegawai..4x50m..aiyaksss...aku makan dengan gumbira tadik..Gulp..cemana nak lari..tawakal ja..Alhamdulillah selesai gak acara tu. Aku tak memalukan diri sendiri..hehe..

Friday, July 10, 2009

8 JulAi

Ari aku interview ialah 8 Julai 2009.
Aku masuk maktab 8 Julai 2002.
What a coincident!

Wednesday, July 8, 2009

Interview

NEgara apa yang ada modal insan tanpa menggunakan modal sumber bahan asli untuk membangunkan negara?

Asia
1.__________________

Asia tenggara
1.__________________

BEnua Eropah
1.__________________

Anda yakin anda orang Malaysia??
PAtriotik?

Bila MAlaysia ditubuhkan??(hh/bb/tttt)

Selamat menjawab!!

Monday, July 6, 2009

Zila n Dilla



Recently, aku banyak habiskan masa ngan pompuan dua orang ni..alasan diorang..nak kidnap aku sebelom jadik bini orang..macam la pas kawen aku takleh kuaq dah..LAki aku tak kurung la..ACID kan sporting..heheh..PJJ..so tak kesah sangat..Perkahwinan JArak Jauh. Aku kagum dengan colleague aku dah 5 tahun berulang dari MUar ke Subang tiap2 minggu.Dia KPLI tapi kontrak ngan sekolah aku sampai 6 tahun. Aku kagum dengan ketabahan dia. Berjauhan dengan suami dan anak. Dia tak pernah moody kalu penat skali pon..Happy Go lucky cam aku..huhu..So, i know..matter PJJ ni dah macam trend husband and wife zaman sekarang. Semoga Tuhan berikan aku kekuatan supaya aku dapat memikul tanggungjawab sebagai bini yang baik di masa akan datang..Berkatilah setiap rezeki dan permudahkan segala tugas dan dugaan yang DIA berikan..Amin..

FAteh!Anak muridku!

Chomey la benda ni..aku tatau apa masalah aku..tapi suka..Budak kelas 2 Indah bagi..Tiap-tiap ari ada yang dia bagi..aritu gula-gula hantu sampai RM2 aku kira..Risau plak..kang bapak budak serang cakap aku pow anak dia..heheh..

A&W

ME and buddies..geram kat bear tu..rasa cam nak peluk ja..Zila dah lentok da..Terasa cam zaman kanak-kanak pulak. Excited tengok bear 2..ada budak 3 thn nangeh..tergejut tengok MR A&W!!agak2 yang pakai costume ni hensem ka ala2 muka pecah rumah..huhu..Whatever pon,,He's cute!MMuah!!

Saturday, July 4, 2009

MALAM TNB

video

Heran..

pompuan seksi dan gediks
vs
pompuan baik tapi otai




Mana pilihan lelaki sebagai calon isteri??

Thursday, July 2, 2009

SUKANTARA

Kadang-kadang rasa kesian dengan budak skolah zaman sekarang..Kalu segi sukan tak sehebat dulu. Sekarang ni budak lagi suka main playstation dari main lompat tinggi. LAgi suka tebalkan mata baca buku skor periksa berpuluh-puluh A. Tapi semua sayang, tak cukup seimbang. Aku rasa batch zaman dulu-dulu lagi mantap. Time sukantara memang bagi point je kat rumah sukan. Ni nak lompat bagi lepas galah pon nak kena ajar. Simpati diorang tak ada semangat kesukanan. Ada sukantara 2 3 hari ni. Aku teringat balik zaman sekolah-sekolah dulu. Thanks to teachers SMK Sultanah Asma yang train aku bab sukan sebab aku rasa aku serba boleh walaupun bagi satu point jer untuk setiap acara hari sukan. I miss my school ah..especially my glorious moment in my life.

Wednesday, July 1, 2009

Bumblebee

NAPA kamu chomel sangat!!!
Nak CAMaRO..uuuuu..nak wat mas kawen la..huhu..
botak kpala acid..muahaha

Monday, June 29, 2009

I think i look old..


SInce my eyes got vision problem..so i got problem in answering this simple question..
Do i look older than ACID..?

hi!


Acid dan kawan-kawan..
Monster tuh la yang dia tangkap gambo time kitorang mula2 couple dulu..

Zila n Dilla

Dilla ngan Zila berlepak2 lepas berfitness di Teh Tarik PLace..happy jugak bila Acid bgtau aku dah gemok sket..Alhamdulillah!!!wiiiii!!!!

Thursday, June 25, 2009

Caffeine is KiLLinG me!

I love tea!
I love Nes LAtte!
My Body resists them..
Damn it!

ArigaTo!

Thanx Laling pasal ingat kat aku!!
Aku mmg sangat memerlukan beg duit yang ko belikan..cam tau2..
Yang tudung 2..perli tudung bunga aku eh???kuikuikui..

Wedges KFC

Teringatkan saat makan cheezy wedges..
di tepi tembok pantai...
Biarkan itu hanyalah cheezy wedges
Rindukan saat itu..


Saturday, June 20, 2009

SKin InfecTion!

benci..!aku kena skin infection. Hadoii..and that stupid clinic charged me RM74.00. ubat sapu, piriton ngan ubat tahan gatal. Dah la the bloody Dr jumpa kejap sangat..Bodos..Bodos..Bodos..yang gatal p klinik 2 sapa suruh..Penat ja save duit nak beli macam2..

Moral value: tak payah jimat cermat. Blanja ja..Kalau tak abeskan, nanti orang lain yang habeskan...Boikot klinik tu!

Saturday, June 13, 2009

AquaRia

Hrr bersama arapaima

Kelmarin, adik dan cek yat berkunjung ke Aquaria. PErkara yang paling menyeronokkan ialah melihat sekumpulan piranha yang otai..Berpusing-pusing kami dalam AQUAria tu..Secara kesimpulan, bagi 3 bintang ja..sebab kurang ikan warna-warni..heheh..tapi dia nya design aquarium not bad gak. Underwater Langkawi lagi mantop sket..

Ketam

Buat Puan Mariana...
Pada suatu hari, aku sangat sangatla teringin nak makan ketam. Time tu semua member yang posting Sabah cakap tempat diorang byk ketam. SO, aku pon termasuk hati nak makan ketam juga. Memandangkan time itu, kawasan yang aku tinggal tidak membenarkan aku membeli ketam di pasar di sebelah sana. Jadik, aku sebot dengan seorang hamba Allah ni, teringin la nak makan ketam. Jadik, keesokan harinya, ketam masak gulai aku terima. Syukurnya nikmat, ada juga manusia yang menghargai aku. KEpada hamba Allah yang banyak menolong itu, semoga Allah berkati hidupmu dan sentiasa memurah rezekimu. Air tangan yang kau masakkan itu akan menjadi ingatan kepadaku.Sayang kau selalu..Kau adalah antara yang terindah, dan sentiasa di memori...

Monday, June 8, 2009

Anak-anak SayaNg

Sarah ni hyper. So, solution mak pak dia bagi dia bleh guna tenaga hyper tu ialah join gimnastik.PAling dengar kata ni..cuma takleh dok diam.
Cicak kat blakang tuh nyebok!
Kanak-kanak yang disayangi
Mmuah!
Aku cekgu yang chomel

Aku sangat seronok apabila dikelilingi oleh kanak-kanak riang. Gimnastik merupakan dunia yang dah lama aku tinggal. Faham sangat apa budak rasa. sebab aku dah mengalami apa yang diorang alami. TErlupa nak bagitahu kesah jurulatih ukraine yang dibayar sebagai personal coach budak aku. Dia cakap aku tak jaga budak..Mangkuk dia..huhu..ada ka patot sound depan orang. Yang budak bengong ni pon takut coach sampai tak berani cakap apa. Aku mmg geram. Kecik gak ati ni. TEngok2, mata budak tu bengkak. Dia bagitahu aku. Apsal tak cakap kat coach berlagak hebat yang konon care. Cuak coach tu..Tu la..melukakan ati orang yang bersalah lagi. Tuhan bayar cash wo..BAlik2 sapa yang susah..aku la kena teman budak tu pi amik ubat. Sepanjang competition tu, memang budak tu asyik tak leh perform ja..So, finally, aku bawak dia pi lawan untuk melombol..Aku cakap, aku ampunkan apa yang budak ni wat. bagi dia yang terbaik..NAhhhh..dapat nombor 3..ok la tu..tapi x sangka, bila hati cikgu terguris, dasat gak balasan dia..heheh..oleh itu adik2, hormati guru ya..

Sunday, May 31, 2009

Away!Cuti-cuti Malaysia di Kuantan

KE Kuantan gue!!!Jadik pengurus pasukan Gimnastik..Sapa yang dok Kuantan..nantikan kehadiran Hayati Ariffin untuk menyusahkan korang..muahah..i'll away sampai 8 June!calling calling kalu URGENT!

Sunday, May 17, 2009

Tak paham

Dunia nak terbalik dah..
Dunia akhir zaman..
kenapa kawan2 aku dah banyak jadi gay..hadoi..dah la hensem2..
nasib baik dah cup yang tulen..tapi lom try gi..tatau..kuikuikui..wish me luck!

Friday, May 15, 2009