Monday, March 16, 2009

Dulu2 la kan..

aku rasa kenapa orang yang lahir sewaktu ngan aku ada adab dan punyai otak..PAda zaman dahulu kala, seingat aku, tv selalu ada cerita2 teladan..walaupun gambar dia simple dan bukan 3D, tapi bg aku ada jugak pengajaran yang aku amik jadik prinsip aku..

Cerita2 seperti :

  1. monyet makan cili (jangan monyet jangan..!)
  2. gagak dan jugak botol berisi sedikit air
  3. arnab dan kura-kura
  4. buaya dan juga kerbau

Cerita yang ditayangkan aku rasa ulang banyak kali sampai kadang2 dah boleh hafal skrip dia.
Mungkin nampak cerita ni cam ntah apa2, tapi bagi aku, moral value yang tonjolkan terpahat juga dalam hatiku. Thank you TV Pendidikan kerana mendidik aku menjadi seorang manusia yang boleh berfikir!Syabas inspektor SAHAB!!

6 comments:

Fadhlah said...

yahhh..btol2..skrang nie banyak cerita merepek menggeraban ajer...amacam monyet?tak gitu...huhuhu..

yattt said...

"amacam monyet?tak gitu...huhuhu.."kata ketua monyet..

Fadhlah said...

hahahaha..

Fadhlah said...

boleh main sambung2 ayat lak tu...huhuhu.mcm2 perangai monyet zaman sekrang nie ha...tak gitu monyet?

zruilseta said...

Adakah budak2 skarang makin kurang ajar sebab kurang pendidikan terhadap mereka? Mungkin ya, tapi mungkin ia merupakan proses evolusi manusia yang tak dapat dihalang. Semua hidupan akan berevolusi kepada sesuatu yang kita belum tahu...

EVOLUTION IS INEVITABLE...

Miss Xara said...

ahha...aku blajo bahasa inggeris ngan uncle yg cam spy tu...george nama uncle tu rasanya....dia pakai baju ala2 hawaii n sluar pendek...dia spy pembuatan batik...miahahaha...aku ingt tu...aku ingat!